KORNATI 2007 ~ 2017

Obilježavanje 10.godišnjice Kornatske tragedije, kada su živote izgubila četvorica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika - Dino Klarić, Ivica Crvelin, Marinko Knežević i Ivan Marinović, održano je 30. kolovoza 2017. godine ispred vatrogasnog doma u Šibeniku. 
Pripadnici JVP grada Šibenika su položili vijence i zapalili svijeće na spomen ploči, uz članove obitelji stradalih vatrogasaca te predstavnike grada Šibenika, a potom su posjetili posljednja počivališta svojih kolega.
Sveta misa za stradale vatrogasce služena je na otoku Kornatu u kapelici Sv. Florijana.

Intervencije

  • U 19:59 zaprimljena je dojava o potrebi intervencije u objektu u gradskom predjelu Baldekin u Šibeniku. Na intervenciju izišla JVP Šibenik s jednim vozilom i pet vatrogasaca. Intervencija je završena u 20:28.
  • U 09:41 zaprimljena je dojava o požaru u obiteljskoj kući u Primoštenu. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s dva vozila i šest vatrogasaca. Opozvani smo s jednog dijela puta jer je u međuvremenu intervenirao DVD Primošten i zajedno s ukućanima ugasio požar. Intervencija je završena u 10:21.
  • U 22:52 zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora u Rupama. Na intervenciju  izišla JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Skradin, DVD Dubravice, DVD Šibenik i DVD Zablaće s devet vozila i dvadeset pet vatrogasaca.Požar ugašen 07.08 2022. u 03:00 a opožareno 2ha trave,niskog raslinja i borove šume.
  • U 20:13 zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora kod rezališta na Brodarici. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik, DVD Brodarica, DVD Zablaće i DVD Šibenik s šest vozila i petnaest vatrogasaca. Požar je ugašen u 21:33, opožareno je 1000 m² trave, niskog raslinja i borovine.
  • U 14:32 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Perkovića. Na intervenciju izišli JVP Šibenik, DVD Perković, DVD Brodarica - Krapanj i DVD Šibenik s sedam vozila i šesnaest vatrogasaca. Požar je ugašen u 17:57, opožareno je 4,5 ha. 
  • U 14:25 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora kod srimskog groblja. Na intervenciju su zišli JVP Šibenik i Vodice, DVD Vodice, Zaton,  Šibenik,  Pirovac i Zablaće s ukupno deset vozila i dvadeset osam vatrogasaca. Požar je ugašen u 17:24, opožareno 1,5 ha niskog raslinja. 
  • U 23:09 zaprimlena je dojava o potrebi spašavanja životinje u gradskom predjelu Gorica u Šibeniku. Na intrervenciju su izišla dva vatregasca iz JVP Šibenik. Intervencija je završena u 23:12.